Praktijk Pioniers – deel 1

Ben jij dit?

Je ziet meer dan de mogelijkheden alleen! Je hoofd zit vol met je droom, een goed (bedrijfs) idee of misschien wel een goed idee om de wereld een stukje beter te maken. Wellicht speelt mee dat de mogelijkheid zich voordoet om een (bedrijf)idee over te nemen of zelfs een bedrijfsovername straks? Een hele onderneming en daarmee zoek je het avondtuur op! Je wilt dus niet wachten, maar meer doen dan er standaard gevraagd wordt tijdens je studie! Juist wilt nu verder met de eerste voorbereidingen hiervoor. Dat je daar de eerste stap voor wilt zetten, maakt je zeker vooruitstrevend!

Wat is het precies?

In ons regio Kennismakings Traineeship “Praktijk Pioniers” ga je met jezelf en je omgeving aan de slag! Het zijn korte sessies in een praktisch programma. Gastsprekers nodigen we uit om je te laten inspireren. Ondernemers en ervaringsdeskundigen willen je graag inspireren op verschillende bedrijfs en onderwijs locaties in de regio.

Regio Kennismakings Traineeship “Praktijk pioniers”  bestaat uit 2 delen:

Deel 1. Mogelijkheden onderzoeken | Aantal sessies: 5 | Duur van een sessie: 75 min.
Je gaat met hulp uit de regio de mogelijkheden onderzoeken van jouw droom of het goede (bedrijfs)idee.

Deel 2. Het plan opstellen | Aantal sessies: 5 | Duur van een sessie: 75 min.
Je gaat met hulp uit de regio jouw plan opstellen en mogelijk zelfs uitvoeren!

Mogelijkheden onderzoeken deel 1

Het programma praktijktrainingen

Sessie 1 – Fun & Entertainment
Sociale vaardigheid. We bieden je een netwerk van ondernemers en ervaringsdeskundigen. In deze sessie maken we kennis met elkaar. Wie ben je en wat is je droom of idee? Leuk, gezellig en inspirerend! Een onderneming als avontuur krijgt in deze sessie letterlijk een boost!

Sessie 2 – Persoonlijke ontwikkeling
Teamwerken. In deze sessie gaan we elkaars kennis en ervaring delen en gebruiken. Ontdek jouw eigen skills en de skills van anderen. Hoe kunnen we samenwerken en elkaar helpen? In en vooral ook buiten de comfort-zone is het avondtuur het grootst!

Sessie 3 – Werk & ervaring
Praktisch & theoretisch | Fit aan je avondtuur beginnen door het zien van de mogelijkheden en het pakken van kansen! Maar hoe doe je dat? Daar gaat deze sessie over. Wat zou je willen en wat is er nodig om je onderneming succesvol te starten? Een traineeship, werkervaring, bijbaan, deelbaan, stages, studies, afstuderen, curcus, opleiding? Je staat niet stil maar komt letterlijk in actie!

Sessie 4. Duurzaamheid
Duurzame ontwikkeling. Tegemoetkomen aan de levensbehoeften van de huidige generaties, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen. In deze sessie laten we de mogelijkheden zien en vooral ook waarom. De samenleving maakt jouw onderneming en waarom zou je dan niet iets terug geven? Dus niet alleen financieel, maar zeker ook door het maken van weloverwogen keuzes of door een goed doel te ondersteunen als vrijwilliger behoren tot de mogelijkheden.

Sessie 5 – Ondernemen
Ondernemend. Wat de volgende stap gaat worden bepaal je hier vooral zelf! Wil ik eerst aan mijn studie werken of daarnaast juist ook aan mijn droom of dat goede (bedrijfs)idee? Voor de ander is dat een eigen bedrijf. Mischien wel een bedrijfsovername of een bedrijfsbuy in. In dat geval kan het je helpen om hiervoor straks een plan op te gaan stellen. Maar waar begin je? In deze sessie nemen we je mee in deze overweging en waarmee je kunt starten.

Na de praktijktrainingen

Aan het einde van de sessies heb kennis kunnen maken met de regio en wat meer beeld gekregen in wat jouw onderneming is. Je hebt inspiratie opgedaan en hebt de eerste contacten. Met andere woorden: je bouwt tijdens de sessies aan een gezonde basis en aan je netwerk! Na afronding sluit je deel 1 af met een certificaat van deelname.

Praktische informatie

Voor wie: Leerlingen vmbo-havo-vwo; Studenten mbo; Overwegers; Starters en doorstarters
Inloop: Vanaf 15:45 uur met een streekversnapering en koffie/thee of fris
Meer informatie: Henk-Paul Hegeman 026-3633833
Aanmelden: Via ondernemershuis@veluwezooom.nl

Georganiseerd door:

 

Urenschema

Praktijk Pioniers - deel 1

13:00 - 14:15
12 januari 2023 | Sessie 1
Fun & entertainment
13:00 - 14:15
19 januari 2023 | Sessie 2
Persoonlijke ontwikkeling
13:00 - 14:15
26 januari 2023 | Sessie 3
Werk & training
13:00 - 14:15
2 februari 2023 | Sessie 4
Duurzaamheid
13:00 - 14:15
9 februari 2023 | Sessie 5
Ondernemen

Datum

12 januari 2023
Expired!

Tijd

13:00 - 14:15

Meer informatie

Read More

Locatie

Ondernemershuis VeluwezOOOm
Gruttotstraat 1 Velp
Read More